SKYDDA DINA ÖGON MOT UV-STRÅLNING

Kontaktlinser som hjälper till att skydda ögonen mot solen

Du skyddar huden mot utraviolett (UV) strålning, men visste du att dina ögon också behöver skydd mot solen? Alla ACUVUE® kontaktlinser blockerar mer än 98% av solens UVB-strålar och 85% av UVA-strålar som standard.**,1

HUR DU SKYDDAR DINA ÖGON MOT SOLEN

Skydda dina ögon även under molniga och mulna dagar

De flesta av oss ser till att skydda ögonen under soliga dagar, men UV-strålning kan skada dina ögon även under molniga dagar. Därför är det viktigt att alltid skydda dina ögon från UV-exponering. 

Var försiktig med reflekterat ljus

Ljus som reflekteras från sand, snö eller vatten ökar exponeringen mot solen. Var speciellt noga med att skydda ögonen om du är på stranden, åker skidor, är nära vatten eller på hög höjd. 

Använd en hatt

En bredbrättad hatt ger extra skydd för ögonen. Den kommer också att hjälpa till att skydda ansiktet och bröstet från solskador och förebygga solsting. 

SKYDDA ÖGONEN FRÅN SOLEN

Om du använder solglasögon för att skydda dig mot UV-strålning, försök att välja stora glas som är böjda runt sidorna för att skydda så mycket av dina ögon som möjligt. 

Men även solglasögon av bra kvalité släpper in sol runt kanterna. Kontaktlinser med UV-blockerande filter siter över hornhinnan och ögats lins för att hjälpa till att ge dem ytterligare skydd från skadlig UV-strålning. Dessa kan tillsammans med solglasögon och en bredbrättad hatt ge ett mer heltäckande solskydd.

Det är också viktigt att vara försiktig med reflekterat ljus. Ljus som reflekteras från sand, snö eller vatten ökar exponeringen mot solen. Var speciellt noga med att skydda ögonen om du är på stranden, åker skidor, är nära vatten eller på hög höjd. 

KOM IGÅNG MED KONTAKTLINSER

Låt en optiker hjälpa dig att hitta rätt ACUVUE® kontaktlinser

1. JJV data på fil 2018. ACUVUE Master Brand Claims on Clinical Performance and Overall Material Properties.

** Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering klass 1 eller klass 2 som hjälper till att skydda mot att skadlig UV-strålning tränger in i hornhinnan och in i ögat. UV-absorberande kontaktlinser ersätter INTE UV-absorberande ögonskydd som till exempel UV-absorberande skyddsglasögon eller solglasögon eftersom de inte täcker hela ögat och området omkring ögat. Du bör fortsätta använda UV-absorberande glasögon enligt de rekommendationer du fått av din optiker. UV-strålning mätt med -1.00 lins.