Skip to main content

Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att göra kontaktlinser till en del av din dagliga rutin. Nedan hittar du lite praktisk information som hjälper dig att komma igång med dina nya linser på ett bra sätt. Om du behöver mer hjälp med dina kontaktlinser är vår <LENSPAL app> full av praktiska tips och råd.

Övning ger färdighet

Det tar lite tid och övning att vänja sig vid att sätta på och ta ut kontaktlinserna, precis som alla nya vanor.

Put in and take out

Sätta på och ta ut linser

Sätta på och ta ut kontaktlinser kan kräva lite övning.

  • Försök att ta dig lite mer tid på morgonen tills du behärskar tekniken.
  • Varför inte sätta på ett alarm så du kan hålla dig till din nya rutin? Du kan till exempel sätta en tid för att ta ut eller rengöra dina linser.
  • Du kan också skapa en påminnelse om när det är dags att öppna en ny förpackning eller beställa nya linser.
Cleaning routine

Rengöring och skötsel av dina linser

Om du använder endagskontaktlinser kan du kasta dem mot slutet av dagen. Men när det gäller flerdagarskontaktlinser är det viktigt att etablera en rengöringsrutin. Med tiden kan avlagringar som protein från dina tårar ansamlas på linserna, vilket kan leda till ögonirritation. Rengör dina linser dagligen för att hålla dina ögon klara, fräscha och friska.

Läs mer om hur du rengör och sköter dina kontaktlinser.

Byta dina kontaktlinser

När du har hittat rätt linser för dig är det viktigt att komma ihåg att regelbundet byta ut dem mot ett nytt par enligt din optikers anvisningar, så att dina ögon håller sig friska och det alltid känns bra i ögonen. Läs dig mer om när det är dags att byta dina kontaktlinser.

BÖRJA MED KONTAKTLINSER

Gå med i MyACUVUE® medlems- och bonusprogram