TRÄNA OCH SPORTA MED KONTAKLINSER

Vare sig du ägnar dig åt extremsporter eller bara tar en joggingrunda då och då kommer kontaktlinserna att få dig att känna dig fri att fokusera på din träning.

Linserna gör att du kan se klart och tydligt i hela synfältet utan att några glasögonbågar stör.

Inga bågar halkar ner på näsan när du svettas och du störs heller inte av några ljusreflexer.

De immar inte igen eller blir nedstänkta av regnet och de går inte sönder om du råkar få något i ansiktet.

De kan användas under masker, med hjälmar eller andra typer av huvudbonader.

Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering** som hjälper till att skydda dina ögon från solens skadliga strålar.

 

VILKEN ÄR DIN SPORT?

Oavsett vilken sport du utövar1, erbjuder kontaktlinser dig friheten att göra ditt bästa.

VILKA KONTAKTLINSER ÄR BÄST FÖR SPORT?

ENDAGSLINSER

Du kan använda dem en gång och sedan kasta dem, utan att behöva rengöra dem. Dessutom behöver du inte bära på och rengöra något linsetui.

FLERDAGSLINSER

Du kan också välja flerdagarslinser för dagligt bruk, som du rengör och förvarar efter användningen och byter ut varannan vecka eller en gång i månaden beroende på vilka linser du använder.

BÖRJA MED KONTAKTLINSER

** Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering klass 1 eller klass 2 som hjälper till att skydda mot att skadlig UV-strålning tränger in i hornhinnan och in i ögat. UV-absorberande kontaktlinser ersätter INTE UV-absorberande ögonskydd som till exempel UV-absorberande skyddsglasögon eller solglasögon eftersom de inte täcker hela ögat och området omkring ögat. Du bör fortsätta använda UV-absorberande glasögon enligt de rekommendationer du fått av din optiker.

1. Om du vill simma eller delta i vattenaktiviteter, fråga din optiker om aktiviteter som involverar kontakt med vatten. Att exponera kontaktlinser för vatten kan öka risken för ögoninfektion. Om dina linser oväntat kommer i kontakt med vatten, kasta dem och ersätt med ett nytt par.