HUR DU SKAFFAR KONTAKTLINSER

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG HOS DIN OPTIKER

Redo att prova kontaktlinser? När du har hittat en optiker, kan du förvänta dig följande - både vid det första besöket och vid de regelbundna kontrollbesöken.

DIN FÖRSTA KONTAKTLINSUNDERSÖKNING

Se till att du talar om för optikern att du vill prova kontaktlinser när du bokar ett besök, eftersom den första undersökningen vanligtvis tar lite längre tid än en vanlig synundersökning. Optikern kommer att gå igenom din tidigare ögonhälsa och kontrollera din syn för att säkerställa att kontaktlinser är lämpliga för den synkorrigering du behöver. Formen på ditt öga kommer att bedömas så att linsen passar precis rätt. Optikern kommer att visa dig hur du sätter på och tar ut linserna och hur du sköter dem. Tveka inte att fråga optikern om du undrar över något.

ÅTERBESÖK

Efter cirka en vecka för att vänja dig vid dina kontaktlinser, går du tillbaka till optikern för ett återbesök. Om du innan dess har några problem med komforten, din syn eller hanteringen av linserna, ska du alltid omedelbart kontakta din optiker. Om du trivs med dina linser och optikern är nöjd och allt verkar bra, kan du beställa en första omgång med linser.

REGELBUNDNA KONTROLLER

Med tiden kan synkorrigeringen behöva ändras. Se till att gå på regelbundna kontroller hos din optiker för att kontrollera din ögonhälsa och att du fortfarande använder rätt styrka på linserna och den kontaktlins som passar dig bäst.

BÖRJA MED KONTAKTLINSER