JÄMFÖR KONTAKTLINSER MED GLASÖGON

Vill du veta mer om fördelarna med kontaktlinser?

Vare sig du har använt receptbelagda glasögon i många år eller precis har upptäckt att din syn behöver korrigeras, är kontaktlinser ett utmärkt val för att få en bra och stabil synskärpa. Det bästa med kontaktlinser är att de passar dig oavsett din livsstil. Här är ett par praktiska fördelar med kontaktlinser:

KONTAKTLINSER
GLASÖGON

FÖRDELAR MED KONTAKTLINSER

Aktiv livsstil

Kontaktlinser kan vara ett bra val för dig som idrottar eller motionerar. Till skillnad från glasögon studsar de inte runt eller immar igen och du behöver heller inte oroa dig för att de ramlar av. Smutsfläckar och stänk tillhör det förflutna; med kontaktlinser kan du få en bra och stabil synskärpa oavsett väder och den idrott du ägnar dig åt. Kontaktlinser är också utmärkta om du behöver använda solglasögon, skidglasögon eller hjälm under dina aktiviteter.

Synfältet

Kontaktlinser följer med ögats rörelser så du kan använda hela synfältet, vilket betyder att du kan upptäcka saker i ögonvrån utan att glasögonbågarna är i vägen och du slipper glasögon som immar igen eller blir nedstänkta. Oavsett vädret ser du bra vart du än går.

Problemfritt

Kontaktlinser hjälper dig se tydligt utan att du behöver tänka på det när du har tagit på dem. Du behöver inte ta med dig läsglasögon för att kunna läsa en meny eller tänka på att torka av dina glasögon när de immar igen eller blir smutsiga. Borttappade och trasiga glasögon liksom slipade solglasögon är inte längre något problem och du slipper även kostnaden för att ersätta dem.

Naturligt utseende

Glasögon kan vara ett utmärkt tillbehör för att skapa ett visst utseende eller komplettera en viss stil, men om du föredrar ett naturligt utseende utan glasögonbågar är kontaktlinser idealiska. Du kan välja mellan att använda linser dagligen, eller växla mellan linser och glasögon eller endast använda dem vid speciella tillfällen eller festligheter när du inte vill att dina glasögon ska påverka ditt utseende. Kontaktlinser är också toppen när du vill visa upp din ögonmakeup eller använda dina favoritsolglasögon.

Överkomliga kostnader

Fastän glasögon kräver mindre underhåll kan de vara dyrbara att ersätta när du tappar dem eller de går sönder.

BÖRJA MED KONTAKTLINSER

Få gratis* ACUVUE® provlinser idag.

Låt en optiker hjälpa dig att hitta rätt ACUVUE® kontaktlinser

*Ytterligare kostnader kan tillkomma, som till exempel kostnader för kontaktlinsundersökning. Kontakta din optiker för mer information. Gäller för invånare i Sverige som är 18 år eller äldre. Ett gratisprov per person.